sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Balettitossukakku viisivuotiaalle

Kuorokaverini pyysi minua tekemään kakun viisivuotiaan lapsenlapsensa synttäreille. Neidin toiveena kakun teemaksi oli ballerina. Etsin ideoita Instagramista ja lopulta päädyin tekemään balettitossut.

Kakku
Kakkupohjana toimi vaalea kakkupohja, täytteenä mangorahkaa, kostutus vaniljamaidolla. Sokerimassan alla marenkikreemiä ja päällys Renshaw Extra -sokerimassaa, pinkit osat Funcakesiä.

Koristelu
Löysin netistä balettitossujen kaavat ja iloitsin tabletin tuomasta helposta ratkaisusta jäljentää kaavat leivinpaperille. Ennen täytyi tehdä monen vaiheen operaatioita. Tsekkasin yhden videon Youtubesta ja lähdin tekemään. Kuivatin tossut maissinaksupussin päällä, jotta sain niihin kaarevuutta. Harmi, ettei tullut otettua niistä lähikuvaa. Tossujen täytyy kuivua mieluiten useampi päivä. Rimpsuhelman tein kuvastamaan balettihametta, mutta ehkä se ei ihan välittynyt tästä, olisi ehkä täytynyt vielä yksi kerros laittaa.

Prosessi ja mitä opin
Tätä kakkua varten tekemäni kakkupohja, jonka olin tehnyt aiemmin jo pakkaseen, osoittautuikin leikatessa jääneen osittain raa'aksi, vaikkei tikkuun ollutkaan jäänyt taikinaa testatessani. Onneksi minulla oli vielä toinen pohja pakkasessa.

Mangorahkamousse olisi kaivannut varmaankin enemmän liivatetta, vaikka mielestäni sopivassa suhteessa sitä laitoin, sillä vaikka hyytymisaikaa oli ollut yön yli, täytettyä kakkua vuoasta irroittaessani huomasin, että varsin raskas kakkupohja painoi täytekerroksia niin, että ne pullistuivat. Ensimmäinen kreemikerroskin uhkasi lohkeilla, mutta toinen kerros jo pelasti tilannetta.

Tässä kakussa käytin liivatejauhetta ja alan epäillä sen toimivuutta/suhteen vastaavuutta liivatelehtiin nähden, sillä tuntuu muillakin kerroilla olleen hieman samaa vikaa...

Sokerimassaa kaulitessani tuntui, että Renshawn massa repeilee tai sitten täytyy jättää se hurjan paksuksi. Sain massan ok kakun päälle, mutta siloittamisessa taas toinen siloittaja uhkasi tarttua massaan. Täytyy nyt vihdoin heivata se menemään, aivan onneton.

Pullistelevan täytteen vuoksi en uskaltanut sivuja siloittaa niin hyvin kuin yleensä, mutta pienet skrubut sain piiloon helman alle.

Viimeistelin balettitossut helmiäissuihkeella, jota suihkuttelin myös helmaan. Tossuista tuli omasta mielestäni aika hienot juurikin suihkeen ansiosta. Pienet pinnan epätasaisuudet eivät korostu niin.

Toivottavasti sankari piti kakusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti