lauantai 30. syyskuuta 2017

Suklaabanaanilakukakku "Herkkusampo"

Kolmevuotias tyttäreni on toivonut pitkään suklaakakkua, banaanikakkua ja lakukakkua, joten niistä toiveista syntyi tämä kakku.

Kakku
Tässä käytin jälleen mehevää suklaakakkupohjaa, täytteenä vaniljamoussea, banaania ja suklaapaloja, kostutus vaniljamaitoa, kuorrutteena suklaakermaa ja päällä hopeatoffeeganachea.

Koristelu
Käytin koristeina kaapista löytyneitä herkkuja: Fazerin sinisiä, lakuja, suklaatäytelakuja ja suklaapäällysteisiä lakuja sekä jäätelötuutti.

Prosessi ja mitä opin
Kakku sinänsä onnistui mainiosti, ja suklaakerma toimi hyvin kuorrutteena. Lakritsiganachen teossa käytin hopeatoffee-vastaavia ja suhde kerman kanssa oli lopulta 114 g toffeeta, 100g kermaa. Kun massa jäähtyi, se kiinteytyi niin paljon, ettei enää ollut niin valuvaa. Olisi siis pitänyt käyttää enemmän kermaa.

Miltä maistui?
Kakku oli omaan makuuni erinomaista. Lapset eivät pitäneet ganachesta, minkä osasin arvatakin, mutta muutoin tykkäsivät kovasti. Kun lakritsi tuli makuna vain päällyksen kastikkeesta, se ei vyörynyt yli, vaan kombinaatio oli oikein sopusuhtainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti