torstai 3. elokuuta 2017

Oluttuoppikakku

Tämän kakun idea tuli Instagramissa näkemästäni videosta, ja koska kuopuksen kummisetiä oli tulossa kylään, halusin tehdä heille tuoppikakun. Moni näkemäni tuoppikakku on päällystetty sokerimassalla, mutta tämän halusin tehdä kreemillä.

Kakku
Kakkupohjana on voikakkupohja, jonka paistoin pienessä 10 cm PMEn vuoassa. Täytteenä lemon curdia ja mangorahkamoussea pätkismuruin. Kostutus itsetehdyllä spritellä (sitruunaa, vissyä, sokeria).
Koristelu
Kakku on kuorrutettu marenkivoikreemillä, mutta sitä tehdessäni tajusin, että värjäsin keltaiseksi koko satsin, joten tein ihan perustomusokerivoikreemin, jolla pursotin vaahdot. Pursotuksessa käytin pyöreää tyllaa. Kahva on sokerimassaa.

Prosessi ja mitä opin
Pieni kakkupohja oli helppo käsitellä ja saada leikattua siististi useaan osaan. Täytettä laitoin varsin varovaisesti, sillä täyttövälejä tuli neljä, enkä halunnut laittaa liivatetta.

Kreemin levittämiseen olen ruvennut nyt käyttämään koripunostyllalla pursottamista, jotta saan tasaisesti ja täytettä sotkematta crumb coatin tehtyä. Sitten seuraava kreemikerros onkin jo hurjan paljon helpompi levittää. Epäilen, että minulla on liian vahvat otteet palettiveitselle tai raapalle, sillä parhaan tuntuman silotteluun saan ihan tavallisella veitsellä, sellaisella tylpällä, vanhalla kouluaikojen veitsellä.

Vaahdon pursotus oli hauskaa. Ja yhdellä tyllalla sain kaikki tehtyä, isommat ja pienemmät kuohut. Tosin jälkikäteen huomasin, että olisi irroitusjälki kannattanut pehmentää, niin ei olisi jäänyt niin paljon vaahtohuippuja.

Kahvasta tuli suhteessa liian suuri/laaja, mutta ei se lopulta haitannut, koska sain sen lautaseen sopivasti tuettua.

Miltä maistui
Vieraat pitivät kakusta hurjasti. Itse pääsin maistamaan hieman ja kyllähän se maistui. Sitruuna toi mukavaa hapokkuutta ja pätkis raikkautta, mangoraha pehmeyttä. Tosin olen jo vähän kyllästynyt voikakkupohjan tuhtiuteen. Ensi kerralla taas jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti