tiistai 29. elokuuta 2017

Synttärikakku numero 2: Trio-kakku

Kun keskimmäinen lapsistani oli saanut valita popcornkakun, esikoiseni valitsi mansikka-suklaakakun (tosin kumpikaan ei lopulta halunnut syödä popcornkakkua siinä olevan hyvin epäilyttävän kinuskin vuoksi...). Triokakku tästä itse asiassa tuli vahingossa, sillä kakku sisältää mansikkaa, suklaata ja vaniljaa, minkä tajusin vasta, kun kakku oli valmis.

Kakku 
Kakkupohja on Suklaapossun mielettömän mehevän suklaapohja (puolikas taikina), jonka paistoin Iloleipurin 13cm korkeassa irtopohjavuoassa. Täytteenä vaniljamoussea ja tuoreita mansikoita, kostutuksena vaniljamaitoa, päällä mansikkatomusokerikreemi.


Koristeet
Tällä kertaa koristeina saivat toimia suklaaganache sekä tuoreet mansikat, itsetehdy marengit, minivaahtokarkit ja sokerihelmet. Koristeet on kasattu tyyliin: enemmän on enemmän ja mahtuu minne mahtuu.
Prosessi ja mitä opin
Kakkupohja onnistui hyvin (toki paistoaika oli pitkä ja lämpötila melko matala, jotta kypsyi korkeaksi) ja sain sen leikattua useampaan osaan kuin olisin osannut arvata, sillä kuvassa näkyvien viiden kerroksen lisäksi saimme vielä maistella ison palasen kakkua, sillä se oli taas kohonnut keskeltä vuoreksi, jonka leikkasin pois.

Ensimmäisen kerroksen kreemiä pursotin kakun päälle, toisen levitin veitsellä. Sain hyvän ja tasaisen lopputuloksen, mutta kakkua jääkaappiin siirtäessäni kakku hieman taipui, koska kakkualusta antoi liikaa periksi, ja kreemi hieman lohkesi. Täytyy laittaa ostoslistalle taas parempia kakkualustoja.

Suklaaganachen kanssa alan jo tietää tuntumasta, milloin suhde on sopiva. Oikeastaan reseptien suhteet ovat suuntaa-antavia, sillä riippuu paljon suklaasta, miten paljon on sopivasti. Muutamasta kohdasta laitoin liikaa ganachea kerralla valumaan, mutta olen kehittynyt hurjasti, vaikka itse sanonkin.
Miltä maistui
Kokonaisuus oli todella maistuva! Suklaapohja on ihan huippu, sopiva kostutus ja ei liian makea täyte yhdistettynä ylimakeaan kuorrutteeseen ja ganacheen. Sokerikreemi vaan on niin tymäkkää, että tämäkin olisi voinut olla tasapainoisempi marenkikreemin kanssa. Toisaalta kreemiä voi helposti syödessä säännöstellä ja jättää ylimääräiset syömättä.

Molemmat kakut saivat kehuja, joskin popcornkakku jäi vähemmälle huomiolle, koska aloitimme mansikkakakusta, josta ei oikein pientä palaa onnistuttu saamaan. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti