lauantai 12. elokuuta 2017

Paloautokakku kolmevuotiaalle

 
Julkaistuani kakkukuva-albumin Facebookissa, kysyi eräs tuttavani, voisinko tehdä kakun heidän kolmevuotiaalleen. Palomiesteemaiset synttärit olivat tulossa jo muutaman päivän päästä, mutta aikatauluuni sopi ja tietty sormet syyhysivät leipomaan reilun viikon tauon jälkeen. Mitään muita erityisiä toiveita ei ollut, mutta ehdottamistani täytevaihtoehdoista mansikka oli eniten sankarin mieleen. Idea kakun koristelusta oli oikeastaan yhdistelmä useasta Instagramista löytämästäni kakusta.

Kakku
Kakkupohjaksi tein voipohjan, jotta tästä 15cm halkaisijaltaan olevasta pikkukakusta riittäisi kaikille vieraille. Täytteenä tuoreita mansikoita ja vaniljamoussea. Kostutus vaniljamaitoa. Kuorrutus sveitsiläistä marenkivoikreemiä, päällys Squires Kitchenin sokerimassaa. Koristeet Funcakesin eri värisiä massoja.
Koristeet
Tein liekit pari päivää aiemmin, vapaalla kädellä ilman malleja. Paloautoa hahmottelin yhden Instagramista löytämäni version mukaisesti, myös vapaalla kädellä ilman mittauksia. Nimi on tehty FMM:n muotilla.
Prosessi ja mitä opin
Ensimmäistä kertaa käytin pakastettua kreemiä, joka kyllä käyttäytyi eri tavalla kuin pakastamaton. Se oli liukkaampaa ja kakku imaisi sitä itseensä niin, että kahdenkin kreemikerroksen jälkeen olisi voinut sanoa melkeinpä seminakukakuksi. Mutta kreemi kyllä tarttui paremmin kakkuun kuin yleensä, eikä täyte lähtenyt mukaan. Liekö sitten syy siinä, ettei tällä kertaa täytteessä ollut tuorejuustoa...

Toinen uusi juttu oli tuo SK:n massa, jota testasin ensimmäistä kertaa. Sitä oli helppo työstää, eikä se tarttunut alustaan. Mutta se tuntui repeilevän kovin helposti ja ilmakupliakin tuli paljon enemmän kuin muissa testaamissani massoissa. Kakun päälle laittaessa sain massan murtumaan useasta kohden. Ei ole edelleenkään Renshawn ja Funcakesin yhdistelmän voittanutta käsiteltävyydessä ja lopputuloksen siisteydessä. Kilon paketista on vielä puolikas jäljellä, joten pääsen vielä testaamaan, jos massa käyttäytyy eri tavalla, kun suljettava pakkaus on ollut hetken auki. Massa ei kuitenkaan maistunut tai tuoksunut oikeastaan millekään, joten siinä mielessä hyvin neutraali vaihtoehto.

Vielä oikein paljon onnea kolmevuotiaalle Veetille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti