torstai 1. kesäkuuta 2017

Äitienpäiväkakku

Koska olimme lähdössä matkoille äitienpäiväksi ja appivanhemmat olivat tulossa käymään, tein äitienpäiväkakun ennakkoon. Halusin testata uutta korkeaa Iloleipurin irtopohjavuokaa ja tehdä koristeiksi valkovuokkoja.

Kakku:
Sokerikakkupohja (munat-70 % sokeria-70 % jauhoja), täytteenä persikkaa ja vaniljarahkaa, kostutuksena vaniljamaitoa. Kuorrutus kermaa, jossa vaniljakreemijauhetta, koska kerrankin kakku oli tarkoitus syödä samana päivänä kuin koristelu on tehty.

Koristeet:
Huomasin, ettei minulla ole sopivia muotteja, niin tein pienillä kukkamuoteilla hieman muotoilutyökalulla painellen reunoilta ohuempia kukkasia/tähtiä. Keltaisesta massasta keskustat niihin. Mielestäni muistuttavat enemmän metsätähtiä kuin valkovuokkoja. Ajatus kai se tärkein on. Päällysmassan (valkoinen) värjäsin havunvihreällä pastavärillä hieman marmoroidusti.

Prosessi ja mitä opin:
Kakkupohja onnistui hyvin, tosin taisin hieman liikaa kostuttaa, sillä persikoista tuli nestettä kuitenkin sen verran, että vähempikin olisi riittänyt.

Sokerimassa, josta kaulin päällyksen (Renshawn massa) oli osin hieman kuivahtanutta. Tilasin sen Kärkkäisen verkkokaupasta huhtikuun lopussa ja massan parasta ennen oli kesäkuulla. Toinen pää oli muovin läpi aivan kivikova ja jouduin sitten 1 kg paketista leikkaamaan 250-300g pois. Onneksi loppu riitti tähän kakkuun hyvin, mutta tietysti harmitti, etten voinut käyttää sitä isoon kakkuun, kuten olin ostaessani suunnitellut. Reklamoin kauppaa ja huomautin, että olisi hyvä mainita, että parasta ennen päivä on lähestymässä. Sain hyvitykseksi alennuksen verkkokauppaan, mitä en vielä ole ehtinyt käyttää, sillä tarvitsemiani leipomistarvikkeita ei sieltä löydy, enkä muita ostoksia ole orientoitunut miettimään.

Kermakuorrute alla oli inhottavan liukas, ja massa antoi periksi parista kohtaa, kun silottelin kakun pintaa. Jouduin tekemään pari paikkaa sekä alareunanauhan, mitä en olisi halunnut laittaa. Eräs ystäväni, ehkä juurikin tuosta reunanauhasta johtuen, sanoi kakun muistuttavan kuningatar Elisabethin hattua, varsinkin, kun aluslautanen on noin lierimäinen.

Kakun maku oli ok, tosin omaan makuuni liian persikkainen. Laitoin persikat rahkan päälle/alle, mutta tasapainoisempi maku olisi ollut, jos olisin pilkkonut siivut tai soseuttanut ja laittanut rahkan sekaan. Mutta makuasia on, sanoisin.

Opin mm. sen, etten enää hevillä laita massan alle kuorrutukseksi kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti