torstai 7. syyskuuta 2017

Suklainen iltaruskokakku

Juuri kun olin päässyt sanomasta, ettei minulla ole seuraavasta kakusta vielä tietoa, soitti ystäväni ja kysyi, ehtisinkö tehdä kakun hänen vaatekutsuilleen, jonne olin menossa. Erityisiä toiveita ei ollut, mutta yksi vieraista oli gluteeniton, niin päädyin tekemään jälleen gluteenittoman kakun. Emäntä pitää suklaasta, joten ajattelin tehdä suklaaganachen kreemikakun päälle.

Kakku ja koristelu
Mehevä suklainen kakkupohja (paistettu PME 15 cm vuoassa) kätki sisälleen vaniljamoussea, johon oli rouhittu 100g maitosuklaata. Kostutus kaakaojuomalla, päällä italialaiseen marenkiin tehtyä marenkivoikreemiä, joka värjätty pinkiksi ja violetiksi sekä koristeena suklaaganachea, marenkeja, fazerin sinistä ja sokerihelmiä/strösseliä.

Prosessi ja mitä opin
Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä liukuvärjäyksen kreemillä. Se olisi ehkä kaivannut vielä yhden sävyn. Kreemin värjäyksessä meinasi tulla harmaita hiuksia, sillä confetin pastavärit ovat niin hentoisia, että niitä pitää laittaa hurjan paljon. Niinpä päädyin käyttämään violetissa Wiltonin väriaineita (pinkki ja sininen), niin sain kunnon violettia syntymään ilman puolen purkin läträystä.

Olin ajatellut laittaa macaronseja tämän kakun päälle, mutta valmiissa tuotteissa olikin vehnäjauhoa, niin ne jäivät odottamaan seuraavaa kakkua.

Miltä maistui?
Pääsin maistamaan tätä kakkua ja se kyllä maistui mainiolle! Marenkikreemi toimii niin paljon paremmin suutuntumassa, eikä ole niin tönkkömakea kuin sokerikreemi. Kostutus oli sopivaa, kakkupohja ihanaa ja täyte ainakin mukana olleiden kolmevuotiaiden mielestä herkullista. Ehkä jotain marjoja raikastamaan seuraavaa ganache-kakkua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti