tiistai 29. elokuuta 2017

Synttärikakku numero 1: Popcornkinuskikakku

Halusin tehdä kakkuja synttäreitteni kunniaksi, ja kutsuinkin ihmisiä Facebookissa sekä useammassa WhatsApp-ryhmässä, joissa olen jäsenenä. Annoin tytärteni päättää eri vaihtoehdoista, minkälaiset kakut teen. En yhtään tiennyt, montako ihmistä on tulossa, mutta niin moni ilmoitti, ettei pääse, joten päädyin tekemään kaksi "pientä" kakkua.

Kakku
Kakkupohjana toimii neljän munan sokerikakkupohja, joka on paistettu PME:n 15 cm vuoassa. Täytteenä on kinuskimoussea Omar-karkkipaloin. Kostutus vaniljamaitoa, kuorrutus sokerikreemiä. Päällä kinuskia sekä popcorneja.

Koristeet
Kakkukoristeen olen ostanut Kultasepänverstas CaiSannista.

Prosessi ja mitä opin
Tämän kakun teossa onnistui käytännössä kaikki muu paitsi kinuskin laitoin hieman liian kuumana kakun päälle. Kakkupohjan sain paistettua nätiksi, leikattua siisteiksi palasiksi, täytteestä tuli hyvä ja kreemitys sujui helposti.

Hassua sinänsä, että itse olen kokenut juuri sokerikreemin levittämisen helpoimpana, kun taas monet bloggaajat sanovat marenkikreemin levityksen olevan helpompaa. Minun mielestä sokerikreemi tarttuu kakkupohjaan ja täytteeseen paremmin, niin se ei lähde liukumaan tasoittaessa täytekohdista pois, kuten marenkikreemin kanssa on usein käynyt. Levitin tähän kaksi kerrosta kreemiä tylpällä veitsellä, tasoittelin metallisella raapalla.

Kinuskia keittelin ohjeen mukaan, sain sopivan sakeaksi, mutta aloin heti kaataa kakun päälle. Vaikka kakku olikin aivan kylmä, kreemi ei kestänyt niin suurta kuumuutta ja alkoi vähän valua mukana. Se ei kuitenkaan haitannut paljoa. Iskin päälle runsaasti popcornia ja valutin lopun kinuskin vielä niiden päälle.

Miltä maistui
Kakku oli suussasulavaa, tosin sokerikreemi tuntui liian tuhdilta, joten marenkikreemi olisi voinut sopia paremmin. Popcornien suolaisuus taittoi mukavasti kinuskin äkkimakeutta ja sokerikakkupohja oli riittävän ilmava. Etukäteen jo mietin, että jokin voipohjainen kakkupohja olisi takuulla liian tuhti tähän kombinaatioon

Vieraita tuli paikalle lopulta neljä, joten kakkua jäi...........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti