keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Mustaherukka-suklaakakku

Tämä kakku syntyi ensimmäiseksi siitä, että kaapissa oli päiväystä läheneviä kakkutarpeita, toiseksi kiitokseksi kissojen hoitajalle ja kolmanneksi halusta kokeilla suklaista kakkupohjaa.

Kakku
Kakkupohja osoittautui tähänastisista kokeiluista kaikkein parhaaksi: ei niin tiivis kuin Kakkumonsterin voipohja, joka on toinen suosikkini, ja jotain aivan muuta kuin kaakaojauhesokeripohja, mistä en kyllä pidä paljoakaan. Löysin sen Suklaapossun blogista. Helppo ja älyttömän hyvä! Korvasin maitoainesosan kermaviilillä, sillä sitä sattui löytymään kaapista.

Täytteenä mustaherukkainen täyte (kermaa, mustaherukkatuorejuustoa, vaniljarahkaa, mustaherukoita), kuorrutteena mustikkajauheella maustettu/värjätty sokerikreemi.

Koristeet
Olin päättänyt tehdä suklaaganachevalukakun, mutta muita koristeita en juuri ollut miettinyt vaan nappasin jotain, mitä kaapista löytyi: dominokeksejä ja violettejä koristerakeita.

Prosessi ja mitä opin
Kakkupohjaresepti oli oiva löytö ja odotan jo seuraavaa kakkua, johon pohja sopii! PME:n alumiiniset vuoat tosin eivät tunnu oikein toimivan näihin rasvaisiin kakkupohjiin. Olen kokeillut niin vuokasprayta, pelkkää voitelua, jauhotusta niin vehnäjauhoilla, korppujauhoilla kuin mannaryyneillä. Aina saan kakun jostain kohdasta (yleensä pohjasta) kiinni vuokaan ja kakkupohjaan lohkeaa palanen. Ehkä täytyy hankkia vielä jokin välikoon irtopohjavuoka 13 cm ja 24 cm lisäksi.

Täyte tuntui hyvin jämäkältä eikä kovin makealta, joten uskaltauduin tekemään sokerikreemin, joka on niin paljon nopeampaa valmistaa kuin marenkikreemi. Aiemmista hankaluuksista oppineena pursotin kreemin kakun päälle, mikä osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi, koska tasoitus oli helpompaa kuin aiemmin.

Ganachen tein tällä kertaa tämän ohjeen mukaan. Laitoin kyllä hitusen enemmän kermaa. Aluksi näytti, että se olisi sopivaa, mutta kun laitoin kakun päälle (heti), se jähmettyi lähes heti, eikä lopputulos ollutkaan ihan sellainen kuin olin toivonut. Edellinen ganacheyritykseni päättyi päinvastaiseen lopputulokseen:
Henkilön Satu Luhtanen (@satunnen) jakama julkaisu
Koristeasiaa olisi pitänyt miettiä kyllä paremmin ennen ganachen laittoa, sillä niin äkkiä se jähmettyy, että dominokeksien sommittelun jälkeen ei koristerakeet kyllä enää oikein tarttuneet. Olin niin pettynyt ganachen epäonnistumiseen, joten en oikein jaksanut miettiä koristelua sen kummemmin.

Mille maistui
Suklaapohja oli taivaallista!! Mutta mustaherukkatuorejuustoa en kyllä enää taida ostaa. Jotenkin siinä juuston maku oli turhan pistävä. Samaa ajattelin myös vadelmatuorejuustosta. Ehkä ne sopivat paistettuun juustokakkuun paremmin, mutta osana moussea ei minun makuuni.

Kissojenhoitaja pisti lopun kakun pakkaseen, ja söimme sitä reissusta kotiuduttuamme. Silloin kakku maistui ainakin yhtä hyvälle, mutta koostumus oli toki jo vähän kuivempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti