lauantai 17. kesäkuuta 2017

Korukakku ja Rolkem-testaus

Pääsin testaamaan Confettiin tullutta Rolkem-efektisävyä. Sävyjä on kolme: kulta, hopea ja kupari. Koska sain kullanvärisen, ajatus koruista nousi heti mieleen. Kuten usein idea jalostuu katsoessa kaapissa olevia materiaaleja, niin tälläkin kerralla värivalinta (tummanvioletti Renshawn massa) löytyi sieltä, samoin kävi täytteille. Mitäs sitä nyt liian aikaisin asioita päättämään. :D

Kakku
Tässä kakkupohjana on kolmen munan voipohjakakku, paistettu PME 15cm vuoassa. Täytteenä Dronningholmin hieman puolukka-kirsikkamarmeladia, vaniljatuorejuustokermaa ja mustikoita, kostukkeena vaniljamaitoa. Kreeminä mustikkasokerikreemi.

Koristeet
Tein korurasian ilman maalauksia valmiiksi kuivumaan jo viikko sitten. Muut korut tein vasta kakun kokoamisvaiheessa. Materiaalina Renshawn valkoinen sokerimassa. Tein sormuksen (johon syötävä timantti), korvakorun, käsikorun sekä helminauhan, jota en saanut taaskaan ehjänä muotista pois, joten päätin, että laitan helmiä ympäriinsä, ikään kuin helminauha olisi katkennut. Instagramissa otsikoinkin tämän Apua, helminauhani hajosi!
Testasin saamaani Rolkem-efektisävyä sokerimassakoristeisiin. Paras lopputulos tuli koristeisiin, jotka tein silikonimuotilla ja töpöttelin suoraan pakastimesta ottamisen jälkeen. Tuolloin lämpötilan vaihtelusta johtuva pinnan kosteus imaisi väriä niin hyvin, että ketjusta tuli aivan aidon kultaketjun näköinen! Hieman kuivahtaneet saivat töpöttelyllä himmeämmän lopputuloksen. Mikäli haluaa saada koristeeseen "kuluneen kullan" sävyn tai vain hienoista kimallusta, kannattaa siis töpöttely tehdä hetken päästä.
Maalaamiseen en ole vielä aiemmin päässytkään, joten varusteeni siltä osin ovat vielä varsin heikot. Maalasin sokerimassakoristeeseen kultakuvioita, mutta en saanut niistä kovin mieluisia, koska siveltimeni on niin huono. Täytynee investoida parempaan. Huomasin kuitenkin, että lopputuloksesta voi saada upean peittävän metallisen kiillon, kunhan tekee pienen alueen/pätkän kerrallaan ja käyttää melko runsaasti efektisävyä.


Prosessi ja mitä opin:
Kokosin kakun jälleen suoraan alustan päälle. Aiemmin olen tehnyt aina niin, että kelmutan vuoan ja kokoan kakun sinne, annan olla yön yli ja teen päällystyksen vasta seuraavana päivänä. Nyt olen kuitenkin huomannut, ettei ainakaan voipohjan kanssa tämä ole ollenkaan välttämätöntä. Kakusta tulee mehukas ja hyvin koossa pysyvä ilmankin.

Koristeiden kanssa olikin moni asia uutta ja opin paljonkin. Ensimmäisen kerran maalasin sokerimassaa tai ylipäätään blandasin alkoholia tomuväreihin. Piti ihan mies laittaa ostoksille, että sain kirkasta maalaamista varten. :D Parhaiten väri tarttuu hieman kosteaan pintaan. Rolkemin muut sävyt menevät kyllä ostoslistalle, sillä niin upea metallinen kiilto syntyi hyvin helposti ja nopeasti.

Maalaamiseen tarvitsen uuden siveltimen, sekä tietty voisi vähän miettiä ennakkoon, mitä tekee. :D

Kakku maistui todella hyvältä, joskin makeammalta kuin yleensä teen, joten ei voinut syödä niin paljoa! Ehkä hyvä niin. Hieman olisin voinut enemmän kostuttaa. Marenkikreemin jälkeen sokerikreemi tuntui taas tosi makealta ja tuhdilta, mutta jähmettyy nopeammin ja soveltui tällaiseen yhden illan täyttö-päällystys-koristeluprosessiin erinomaisesti. Huomaan, että kehityn koko ajan kreemin levittämisessä. Vielä on kuitenkin paljon tekemistä sokerimassan siististi kakun päälle saamisessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti